Saturday, August 27, 2011

Salesforce Certification Admin Q&A full












Friday, August 12, 2011

Salesforce ADM 201 Spring 19 Q & A (Set 2)




[101] What of the following statements is True? 

A. Tasks allow you to track the specific actions you plan to perform or have performed; Email Alerts cannot track specific actions
 
B. Email Alerts allow you to track the specific actions you plan to perform or have performed, Tasks cannot track specific actions
 
C. Email Alerts and Tasks allow you to track the specific actions you plan to perform or have performed
 
D. Email Alerts and Tasks cannot track the specific actions you plan to perform or have performed
 

Ans : A

[102] Recent Items use the?
 

A. Edit Pagelayout
 
B. Detail Pagelayout
 
C. Sidebar
 
D. Related List
 

Ans : C
 

[103] _________ are words or short phrases that users can associate with most Salesforce.com records to describe
 
and organize their data in a personalized way?
 

A. Views
 
B. Tags
 
C. Dashboards
 
D. Home Pagelayout
 
E. Apps
 

Ans : B
 

[104] What happens when a user clicks on the Create New Apps option present in the List of Apps section?
 

A. User is taken to a Create new App Page in salesforce.com
 
B. User is taken to App Exchange
 
C. User is taken to developer.force.com page
 
D. None of the above
 

Ans : C

[105] __________ are a collection of Force.com components and applications that are made available to other organizations through the AppExchange.
 

A. Application
 
B. Object
 
C. Workflow Rules
 
D. Packages
 
E. Visual Force Page

Ans : D

[106] You can set the Tab as a Landing Tab while creating the Tab for the Object?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : B
 

[107] Which is the new type of Dashboard Chart to make entry in Spring’11 Release?
 

A. Waterfall Chart
 
B. Organization Chart
 
C. Scatter
 
D. Gauge
 
E. Metric

Ans : C

[108] Which of the following is used for automatically opening records by an administrator when they meet a data Trigger point?
 

A. Manual Sharing
 
B. Criteria based sharing Rules
 
C. OWD
 
D. None of the Above

Ans : B

[109] In Spring’11 salesforce.com release Dynamic Dashboards have been launched for which edition:-
 

A. Developer Edition
 
B. Professional Edition
 
C. Enterprise Edition
 
D. Unlimited Edition

Ans : C

5 dynamic dashboards for Enterprise Edition
 
10 for Unlimited Edition
3 Developer Edition.

To create, edit, and delete dynamic dashboards: “Run Reports” AND “Manage Dynamic Dashboards”

[110] Which of the following events are allowed while writing a trigger on feeds item and feed Comment object?
 

A. Insert, Update
 
B. Insert, Delete
 
C. Insert, Undelete
 
D. Update, Undelete
 
E. Insert, Update, Delete

Ans : B

[111] You can share the Dashboard components snapshot with everyone in the Company with chatter?
 

A. No, we cannot share with the company
 
B. No, we cannot share with people who do not have access to the dashbaord
 
C. Yes we can share, but only people having access to dashboard will be able to see the data
 
D. Yes and everyone will be able to see it regardless of access to dashboard

Ans : D

[112] Inline Editing is available in visual force pages?
 

A. True
 
B. False

Ans : A
 

[113] With Spring’11 release now you can have Photos in Dashboard components?
 

A. No
 
B. Yes but only in Tables
 
C. Yes in every type of Chart

Ans : B
 

[114] Which of the following are new features on Chatter tab?
 

A. Like
 
B. @Mention
 
C. Live Updates
 
D. All of the Above

Ans : D

[115] Which of the following is the new workflow feature of Spring’11 Release?
 

A. Workflow Rules
 
B. Flows
 
C. Field Update
 
D. Outbound messages

Ans : B

[116] Field Sets works on both Standard as well as Custom Objects?
 

A. True
 
B. False

Ans : A
 

[117] Which combination of objects is available when creating a custom report type for Chatter reports?

A. Opportunities, Followers, User Feed
B. Accounts, User Feed, Comments
C. Users, User Feed, Comments
D. Chatter Groups, Members

Ans : C,D

[118] Which of the following settings directly affects Date fields to display as MM/DD/YYYY?
 

A. Local
B. Time Zone
C. Language
D. Default Currency

Ans : D

[119] Where do you go to create a List View so that you can see it on the Console, under the Accounts object?
 

A. Create a list view on the Console
B. Create a list view on Accounts
C. Create a list view on Contacts
D. Create a field on the Console
 

Ans : B
 

[120] Which of the following statements are true about Data Validation?
 

A. Validation rules apply to all new and updated records for an object.
B. Validation rules can update fields which are not included in a page layout.
C. Validation rules can referrence fields which are not included in a page layout.
D. If an error message is not set, a default message will be prompted instead.
E. All of the above.
F. None of the Above.

Ans : A,C

[121] Which type(s) of file(s) is accessible through Content?

A. Audio Files.
B. PPT and Video files only.
C. Salesforce CRM Content can include all file types.
D. Files attached to a Chatter profile post.
E. Video Files.
F. Microsoft® PowerPoint presentations.

Ans : C

[122] What is parallel approval Routing?
 

A. When you can mass assign your locked records to users in your same Role
B. The ability to send approval requests to yourself multiple times, so you can approve a record
C. The ability to take back approval requests once you have sent them
D. The ability to send approval requests to multiple approvers in a single step

Ans : D (confusion related to this Question)

[123] Chatter Desktop is not available in which Salesforce Edition?

A. Free Edition
B. Group
C. Professional
D. Developer
E. Enterprise,
F. Contact Manager

Ans : A

[124] The account owner, opportunity owners, and case owners may or may not be the same user.

Ans : True

[125] Which file types can you use when exporting reports?

A. You can not export a report. You can only email it.
B. Comma Delimited (.csv)
C. Excel (.xls)
D. PDF
 

Ans: B,C

[126] A Standard profile that has Standard User Permissions and can manage published solutions and solution categories
 

A. Marketing Profile
B. Contract Manager
C. System Administrator
D. Marketing User
E. Solution Manager

Ans : E

[127] Which of the following are setting options for the User Interface?

A. Enable Collapsible Sections
 
B. Show Quick Create
C. Show customer Sidebar Components on All Pages
D. Transfer all Open Opportunities
E. Enable Drag-and-drop scheduling on List Views

Ans : A,B,C,E

[128] The Report Builder is different from the Report Wizard.

Ans : True

[129] Salesforce.com archives older activities according to which of the following conditions:
 

A. Closed Events 180 days old
B. Events with a due date greater than 365 days old
C. Open tasks with a due date greater than 365 days old
D. Closed tasks with a due date greater than 365 days old
E. Closed tasks without a due date that were created more than 365 days ago

Ans :BCE

[130] IF(ISPICKVAL(picklist_field)) has the same output as:
 

A. VAL(picklist_field)
B. CASE(picklist_field)
C. CASE("picklist_field")
D. Picklist_field(VALUE)

Ans : B

[131] At this click path Setup > App Setup > Customize > Tab Names and Labels > Rename Tabs and Labels you can rename the Tab Names of standard objects.

True

[132] Is identity confirmation necessary if a user's IP address is known and browser cookie exists?

True / False

Ans :False

[133] What is the maximum number of records to be printed in the Printable View of a list view?

A. 2000
B. 100
C. 1000
D. 200

Ans : C

[134] Are custom object reports accessible when you add a custom object tab?
 

A. Yes
B. No
C. Only if the Object is not related to any other object

Ans : B

[135] What is not found on a Company Profile?

A. Language, Locale, and Time Zone
B. Profiles
C. Licenses
D. Storage and Used Space
E. Manage Currencies
F. Fiscal Years

Ans : B

[136] Custom Report Types (CRT) allows you to build a framework from which users can create and customize reports in
 
the report wizard but not in report builder.

Ans : False

[137] A Profile is a collection of settings and permissions that determine what the user can do with records they have
 
access to and how they view those records.

Ans : True

[138] When are data Validation Rules enforced?
 

A. Upon opening the record
B. Upon closing the record
C. Upon editing a field
D. Upon saving a record

Ans : D

[139] System Administrators have this permission by default.

A. None of these
B. Report Wizard
C. Report Builder
D. Both Report Wizard and Report builder

Ans : C

[140] The Salesforce Console is an example of what?
 

0. API
 
1. Third Party Web integration/Application
2.UI
3. Java Script

Ans : 2

[141] What is the click path to enable Enhance Profile Management?

0. Setup | Customize | User Interface
 
1. Setup | Manage Users | Profiles
2. Setup | Profiles | Customize

Ans : 0

[142] Custom formula fields can reference other custom formula fields including themselves.
 

Ans : False

[143] You must run the report before you can print or export it because the Printable View and Export details buttons are not availabe in the report builder.

Ans : True

[144] Which Salesforce editions provide option for customizing profiles?

0. All Editions
1. Unlimited, Developer and Enterprise Editions
2. Professional, Unlimited, and Developer Editions
3. Enterprise, Unlimited, and Developer Editions
4. All except Group Edition
5. All except Professional Edition

Ans : 1 3

[145] How many profiles can load in a single list view with Enhanced Profile Management enabled?

A. 300
B. 500
C. 200
D. 1000

Ans : C

[146] What is the maximum number of condition higlighting per report?
 

Ans : 3

[147] Which is a capability of the new Service Cloud console?

A. It provides data visibility by combining a list view and related records on one screen.
B. It allows agents to view key record information in the highlights panel.
C. It preserves the context of calls using primary tabs and subtabs.
D. It allows access to data by opening each record in a new window.
E. It allows agents to take notes in an interaction log while in a call.

Ans : A,B,E

[148] User A modifies a record. This modification triggers a workflow rule for immediate execution that includes a field update on the current record. After the execution is complete, what user will be listed under the Last Modified field of this record?

A. User A
B. The designated workflow user
C. The default workflow user
D. The last user to modify the record prior to User A

Ans : A

[149] How does Locale settings affect your exported CSV file?

A. It doesn't affect anything.
B. It determines the delimiter.
C. It determines the encoding.
D. It determines the encryption.

Ans : B

[150] What are two sources from which cases can be created.
 

A. Web-to-Lead
B. Web-to-Web
C. Email-to-Case
D. Connect for Outlook

Ans : C,D

[151] Which report format summarizes data in a grid against horizontal and vertical criteria and provides totals for both rows and columns?

0. Summary
1. Matrix
2. Tabular

Ans : 1

[152] Every profile, including profiles associated with Customer Portal users must have at least one visible app.

Ans : False

[153] Which statements are true about Cloud Scheduler?

0. It is available in Group, Professional, Enterprise, Unlimited, and Developer Editions only.
1. Cloud Scheduler is now enabled by default for all organizations.
2. You can automatically see the New Meeting Request button on all eligible contact, lead, and person account detail pages.
3. Meeting organizers can not use Cloud Scheduler to request meetings with customers, and have customers select preferred times before confirming the meeting.
4. Administrators can add or remove the New Meeting Request button on multiple page layouts using the new Cloud Scheduler quick setup method.

Ans : 1 2 4

[154] Clients do not have to enable Customizable forecasting before they can ask salesforce to activate Territory Management.

Ans : False

[155] What happens when you convert a Lead and an existing account and contact have the same name as the one specified on the lead?
 

0. The account and contact will automatically be overwritten.
1. A new account and contact will be created with different Salesforce ID.
2. You can choose to update the existing account and contact.
3. The records will automattically update.
4. The conversion will fail.

Ans : 2

[156] You can not use the browser's print function to print reports.

Ans : False

[157] This helps you manage the complete lifecycle of customer service,from logging cases to suggesting and delivering solutions
 
across multiple channels, including Web self-service and live agent support

A. Ideas
B. Community
C. None of the Above
D. Sales Cloud
E. Service Cloud2
F. Sales Cloud2

Ans : E


[158] How many workflow rules can you create per entity?

25

[159] What is the default report format for new reports created in report builder?

0. Summary
1. Tabular
2. Matrix

Ans : 1

[160] Which of the following is part of the Sales Cloud 2.

0. Accounts and Contacts
1. Cases
2. Marketing and Leads
3. Solutions
4. Content Library
5. Opportunities and Quotes

Ans : 0245

[161] Which of the following are standard Salesforce applications?

0. Ideas
1. Campaigns
2. Administration
3. Call Center
4. Sales Center

Ans : 03

[162] What can an administrator customize for the Service Cloud console?

0. Whether the record opens as a primary tab or subtab
1. The fields displayed in the highlights panel
2. The interaction log fields displayed for objects without an Activity History related list
3. Whether the SoftPhone displays in the footer or sidebar
4. The objects displayed in the navigation tab

Ans: 014

[163] Which is a consideration when creating a drill-to-detail dashboard component?

0. The dashboard component type must be a gauge.
1. Drill-to-detail must be enabled on the custom report type.
2. The source report must be stored in the drill-to-detail folder.
3. The source report must be grouped by record name, record owner, or feed post.

Ans : 3

[164] Which can be accessed by a Chatter Free user?
 

0. People
1. Content
2. Profiles
3. Groups
4. Files
5. Leads

Ans : 0234

[165] This type of relationship links two objects together, but it has no effect on deletion, record ownership, or security, and the lookup relationship field is not required in the page layout.

0. Lookup Relationship
1. Master-Datail Relationship
2. Master-Detail-Sub detail Relationship

Ans : 0

[166] When you delete a Contact, it's associated Campaign Member record is deleted as well.
 

True / False

Ans : True

[167] Data Validation rules is not supported in which Salesforce edition?

0. Contact Manager
1. Group
2. Professional
3. Developer
4. Unlimited
5. All Editions are supported

Ans : 5

[168] Identify the true statements about the workflow approval process?

A. When a record is submitted for approval the Admin can edit the record
B. You can forward an email approval request to another email address
C. The approvers delegate can also approve a request
D. Approvers can view an approval request from their home page
E. Approvers can only access an approval page from the application

Ans :
 

[169] Printable View does not Save all the report formatting.

Ans : False

[170] Which data can be synched using the new Salesforce for Outlook?

0. Custom objects
1. Events
2. Leads
3. Contacts

Ans : 13

[171] Time-dependent workflow will not work with which type of workflow evaluation criteria?

0. Only when a Record is created
1. Every time a Record is created or edited
2. Every kind of workflow evaluation criteria
3. When a Record is edited and it didnt previously meet the rule criteria

Ans : 1

[172] Up to 25 custom lookup fields can be defined per object.

Ans : True

[173] Spring \'11 includes a managed version of Chatter Desktop for enterprise deployments, and administration controls for
 
controlling access to Chatter Desktop in your organization.

True / false

Ans : True

[174] Record locking prevents users from editing a record only if they have certain field-level security or sharing settings.
 

Ans : False

Note: Record Locking is a process of preventing users from editing a record regardless of field level security / sharing settings

[175] Can a Standard User Profile import members into a campaign?

0. Yes.
1. No.
2. Only if they have "Import Campaign Members" permission checked.
3. Only if they have "Modify All Data" permission checked.


Ans : 1

[176] The record owner is a user or a queue that has control or rights to a particular data record.
 

Ans : True

[177] Standard reports are visible through the Reports search.

Ans : False

[178] A System Administrator can edit a profile to:
 

0. Prevent a user from viewing custom tabs
1. Prevent the use of Mass email
2. Deny a user access to other users leads

The correct answer is 01

[179] What is a Dashboard made of?

1. Tables
2. Summary Reports
3. Charts
0. Gauges

Ans : 013

[179] What is one advantage of Salesforce CRM?

0. Companies can seamlessly integrate their servers to Salesforce database for faster performance.
1. Companies only need to maintain a compatible browser and a reliable internet connection.
2. In house Servers can be acquired cheaper than normal
3. None of the above
4. All of the above

Ans : 1

[180] Mail Merge is available in which Salesforce Editions?

0. All except Professional
1. Professional and Enterprise
2. Professional, Developer and Enterprise
3. Enterprise and Developer only
4. Developer, Enterprise and Unlimited only
5. All editions

Ans : 5

[181] If the System Administrator set a user to create only a certain record type, this user's ability to view
 
other record types is affected.

Ans : False

[182] What is the maximum number of values you can have in a picklist?

0. 500
1. 250
2. 600
3. 1000
4. 2000

Ans : 3

[183] When converting a lead, what values are transferred to the opportunity?

0. Amount = Lead Amount
1. Close Date = Today
2. Close Date = Last day in fiscal quarter
3. Stage = First stage in list

Ans : 23

[184] What is the maximum of time triggers per Workflow Rule?

10

[185] Salesforce is which of the following

A. Salesforce Automation
B. Marketing Management
C. Customer Support Management
D. Campaign Management

Ans : A B C

[186] Which of the following relationships are correct?

a. Lead, Contacts, and Opportunities can be associated to only one Campaign
b. Leads and Contacts can be associated to several Campaigns, but an Opportunity can have only one Campaign
 
c. Leads and Opportunities can be associated to several campaigns, but Contacts can only have one Campaign

Ans : b

[187] A Workflow Approval process may be used for all of the following objects EXCEPT:
 

a. Opportunity
b. Users
 
c. Assets
d. Contracts

Ans : b

[188] Which of the following features is not available in Professional Edition?

a. Big Deal Alert
b. Workflow
 
c. Account Sharing Rules
d. Multi-Currency

Ans : b

[189] The formula editor may be used all of the following places EXCEPT

a. S-Control
b. Formula Field
c. Default values on Standard Fields
 

Ans: c

[190] If you are added to a Sales Team with read/write access you then have the ability to extend sharing on the opportunity to other users.

a. True
b. False
 

Ans : b

[191] Steps to install an app in AppExcahnge?

Login --> Examine App --> Configure Security --> Customize --> Deploy

[192] A Workflow rule can only be triggered when a record is created.
 

A. True
B. False
 

Ans : A

[193] Which of the following fields CAN NOT be a controlling field for Dependent Picklists

A. Standard Picklist
 
B. Custom Picklist
 
C. Custom Multi-Select Picklist
D. Standard Checkbox
 
E. Custom Checkbox
 

Ans : C

[194] When you have exceeded your general storage limit, you can use your complimentary document storage for additional space.

A. True
B. False

Ans : A
 

[195] To make a field required, which of the following is used) (Pick the best possible answer)

A. Page Layout
B. Field Level Security
 
C. Profile
 
D. Both Page Layout and Field Level Security
 

Ans : A

[196] What type of information can NOT be shown with an S-Control Dashboard component?

A. Combination of two other Dashboard components
B. External feed of data
 
C. Data Warehouse information
 
D. Flash representations of data
 

Ans : B

[197] A new list view can be created from within the console
 

A. True
B. False

Ans : B

[198] All of the following are default Account record types- with Client Management EXCEPT:

A. Account Tab Default
 
B. Business Account Default
 
C. Person Account Default
D. Partner Account Default

Ans : D

[199] You must be a user of salesforce.com in order to Receive an email notification in the case escalation process
 

A. True
 
B. False
 

Ans : B

[200] If a lead is converted without a value in the company field, what happens?

A. A Business Account is created
B. A Person Account is created
C. You will be prompted to decide whether to create a Person or a Business Account
 
D. Nothing
 

Ans: B











Tuesday, August 9, 2011

Reporting Criteria Functions


This blog post should help out all those Salesforce users out there who create reports based on custom dates and would like to learn of a few simple functions that can be used as criteria. These functions are not documented anywhere and I only found out about them after I raised a call with the Salesforce helpdesk. 

When building a report, by default Salesforce offers you a dropdown list with a considerable amount of date range options eg. Current Financial year, last 120 days, last week, this month etc. The choice is substantial but sometimes it's not flexible enough. Last time one of my users asked me for a report showing data for the next twelve months from the run date of the report. That is not a criterion provided by default by Salesforce in the dropdown list, but nowhere is it explained that the criteria in the dropdown list can actually be entered manually in the Advanced Filters and modified for your own use.

You will need to clear the Duration field, so that it is not used, and in the Advanced Filters section you add the range that you want. Here are the functions and a few examples of how each can be used :


NEXT n DAYS eg. (On an Opportunity report) Close Date equals NEXT 365 days - select all opportunities where Close Date falls within the next year from when the report is run.
LAST n DAYS, eg. (On an Opportunity report) Close date equals LAST 365 days - select all opportunities where Close Date falls within the last year from when the report is run. 

Please note that 365 is just a number I picked to show an example of how you can display data for the previous/next 12 months. You can put in any number. 

Some of the other functions in the Dropdown list can also be entered manually in the Advanced Filters section. Eg. THIS WEEK, TODAY, YESTERDAY, TOMORROW, LAST WEEK, NEXT WEEK, THIS YEAR, NEXT YEAR, and LAST YEAR.










Salesforce ADM 201 Spring 19 Q&A (Set 1)



[1] Which of these is NOT a Standard SalesForce.com Profile? 

A. Marketing User
 
B. Sales User
 
C. Contract Manager
 
D. Solution Manager
 

Ans : B



[2] Will data be lost in a Custom Field if Data Type is changed to Number from any other Data Type?
 

A) Yes
B) No

Ans : A) Yes

[3] On Lead Conversion a Lead Object Custom field cannot be mapped to Which Object custom field?
 

A) Account
B) Contacts
C) Case
D) Opportunity

Ans : C) Case

[4] Dashboards can be created by using Standard Reports as Source Reports?
 

A) True
B) False

Ans : B) False

[5] Which tool should be used to Import more then 65000 records in Salesforce.com?
 

A) SFDC Import Wizard
B) Data Loader
 

Ans : B) Data Loader
 

[6] Which of the following is NOT a Standard Salesforce.com Functionality?
 

A) Email to Lead
B) Email to Case
C) Web to Lead
D) Web to case

Ans : A) Email to Lead

[7] Which of the following is Not a Mandatory Field while creating a User Record?
 

A) Profile
B) Role
C) Alias
D) Community Nickname

Ans : B) Role

[8] A user successfully login’s at 3:00 PM, What happens at 3:31 PM, if the Login hours for the user’s Profile are set from 7:30 AM to 3:30 PM?
 

A) User is automatically Logged Out
B) User keeps working continuously without any issues
C) User is asked in a Popup window if he would like to extend his session
D) User is logged out once he tries to do any DML (Data Manipulation) Operation i.e. Save, Edit etc.

Ans : D) User is logged out once he tries to do any DML (Data Manipulation) Operation i.e. Save, Edit etc.

[9] What is the Impact on a User of the Organization level Locale Changes?
 

A) The default Locale of the user is also set to the new Organization Level locale
B) The User is asked for a Choice; if he would like to choose New Organization Locale or his own Locale
C) No Impact on the User as he keeps using his own default Locale
D) From a new session, user will see everything in the New Organization Locale

Ans : C) No Impact on the User as he keeps using his own default Locale

[10] API’s are not available for use in which Salesforce.com edition?
 

A) Developer Edition
B) Professional edition
C) Enterprise Edition
D) Unlimited edition

Ans : B) Professional edition

[11] Which Feature is not available in Salesforce.com ?
 

A. Profile based Login Hours
 
B. Profile based Login IP Ranges
 
C. Organization based Login Hours
D. Organization based Login IP ranges

Ans : C. Organization based Login Hours

[12] For how many days deleted records are kept in the Recycle Bin?
 

A. 15
 
B. 30
 
C. 45
D. 60

Ans : B. 30
 

[13] Which of the following is the best way to make the Field Mandatory for everyone?
 

A. Page Layout
 
B. Validation Rule
 
C. Roles & Profiles
 
D. Field Level Security

Ans : D. Field Level Security

[14] Which of the following is not a Standard Salesforce.com Application?
 

A. Service
 
B. Sales
 
C. Call Center
 
D. Community
 
E. Marketing
 

Ans : A. Service

[15] Which of the field types cannot be used as an External Id?
 

A. Text Field
 
B. Number Field
 
C. Picklist Field
 
D. Email Id Field

Ans : C. Picklist Field

[16] Which of the following cannot be on the controlling side of the Dependent Picklist?
 

A. Checkbox
 
B. Custom Picklist
 
C. Standard Picklist
 
D. Multi Select Picklist
 

Ans : D. Multi Select Picklist

[17] Do Validation rules get enforced on the Lead Conversion?
 

A. Yes
B. No

Ans : B. No

[18] On Lead Conversion, the Close Date of the newly created opportunity is automatically set to?
 

A. Blank
B. Today ()
C. Last Day of Current Quarter
D. Last Day of Current Month
E. Last Day of Current Year

Ans : C. Last Day of Current Quarter

[19] Which of the following profile permissions will enables the User to edit any record, regardless of the
 
Sharing Model?
 

A. Customize Application
B. View Setup and Configuration
 
C. View All Data
D. Modify All Data
 
E. None of the Above

Ans : D. Modify All Data
 

[20]Can an administrator change the profile settings of the Standard Solution Manager profile?
 

A. Yes
 
B. No
C. Depends on the Setting of the Administrator profile

Ans : B. No

[21] Queues cannot be created on which Object in salesforce.com?
 

A. Lead
 
B. Case
 
C. Account
 
D. Custom Object

Ans : C. Account

[22] Which of the following is not a valid business process in Salesforce.com?
 

A. Sales Processes
 
B. Marketing Process
 
C. Lead Processes
 
D. Support Processes
E. Solution Processes

Ans : B. Marketing Process

[23] What is the significance of Primary Master – Detail Relationship in a Junction Object?
 

A. Look and Feel is inherited from Primary Master Object
 
B. Record Ownership is inherited from Primary Master Object
 
C. No such Significance
 
D. Both A & B
 

Ans :D. Both A & B
 

[24] What happens when you delete an object that is related to a junction object by a lookup relationship?

A. The junction object is deleted
B. The related fields in the junction object is deleted
C. The master records are deleted
D. The intersection object is deleted

Ans : B


[25] Can the User Records be permanently deleted from the Salesforce.com?
 

A. Yes
 
B. No
 
C. Depends on Profile Settings of the Administrator
 
D. User Records can be archived so that they are available on request

Ans : B. No
 

[26] Which of the following objects cannot be imported via the Salesforce.com Import Wizard?
 

A. Leads
 
B. Accounts
 
C. Opportunities
 
D. Solutions
 

Ans : C. Opportunities
 

[27] Salesforce.com record Id’s are Identical in?
 

A. Production and Config Only Sandbox
 
B. Production and Developer Sandbox
C. Production and Full Copy Sandbox
 
D. Record Id’s are always different in different environment
 

Ans : C. Production and Full Copy Sandbox
 

[28] A custom field is made Read only from the Field level security and Required from Page layout. The Field will be
 

A. Read Only for the User
 
B. Required for the User
C. Throws an error and don’t allow to make Read only field Mandatory from page layout
 
D. User is given a choice in a pop up window
 

Ans : A. Read Only for the User
 

[29] Which of the following is not a Roll Up summary field operation?
 

A. SUM
B. MAX
 
C. MIN
 
D. Count
 
E. Average

Ans : E

[30] How many fields can be enabled for tracking on a custom Object?
 

A. 10
 
B. 20
 
C. 30
 
D. 40
 
E. None of the Above

Ans : B

[31] Which of the following is not part of the Profile?
 

A. User License
 
B. Page Layout
 
C. Record Types
D. Field Level Security
 
E. Roles
 

Ans : E

[32] How many Custom Summary Formula Fields are allowed on a single Report?
 

A. 5
 
B. 10
 
C. 15
 
D. 20
 
E. No Limit
 

Ans : A

[33] Is it possible for a user to see different Set of data in Report and in a Dashboard based on the same Report?

A. Yes
 
B. No
 

Ans : A

[34] Which of the following is not an available function in the Formula Fields?
 

A. HyperLink
 
B. Substitute
 
C. RPad
 
D. Vlookup
 

Ans : D

[35] Which of the following cannot be used as a source report for the Analytical Snap Shot?
 

A. Tabular Reports
 
B. Summary Reports
 
C. Matrix Reports
 
D. All can be used
 

Ans : C

[36] Which Import functionality of salesforce.com should be used if one needs to import the 30000 Cases in Salesforce.com?
 

A. Import Wizard
 
B. Data Loader
 
C. Any one of A or B
 
D. None of A or B
 

Ans : A

[37] All dashboard viewers see data based on the security settings of the Running User—regardless of their own personal security settings?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A

[38] How many custom fields can be created on an object in an unlimited Edition?
 

A. 100
 
B. 200
 
C. 800
 
D. Unlimited Fields
 

Ans : C

[39] Which Type of Reports can't be used to create groups of data or charts?
 

A. Tabular
 
B. Summary
 
C. Matrix
 
D. None of the Above
 

Ans : A

[40] How many Roll Up summary fields can be created in the enterprise Edition on a Custom Object?
 

A. 10
 
B. 20
 
C. 30
 
D. No restriction on no. of Fields

Ans : A

[41] A sales team is a set of users that normally work together on _________ ?
 

A. Accounts
 
B. Leads
 
C. Opportunities
 
D. Contacts
 
E. Cases
 

Ans : C

[42] Which feature in SFDC combines a list view and related records into one screen with different frames
 
so that users have all the information they need when interacting with Salesforce.com?
 

A. Accounts
 
B. Asset
 
C. Console
 
D.Call Center
 
E. Campaign
 

Ans : C

[43] On which OWD sharing defaults the Sharing Rules can’t be defined?

A. OWD is Private
 
B. OWD is Public Read Only
 
C. OWD is Public Read Write
 
D. Sharing rules can be created on any of the above

Ans : C

[44] What happens when a user owns an opportunity record but does not have the Read permission on Opportunity Object?
 

A. He still sees the Opportunity record
 
B. He is not able to see the Opportunity Record
 
C. This case can never arise

Ans : B

[45] Account team is a set of users that normally work together on _________?
 

A. Accounts
 
B. Leads
 
C. Opportunities
 
D. Contacts
 
E. Cases
 

Ans : A


[46] Conditional highlighting can not be used for?
 

A. Tabular Reports
 
B. Summary Reports
 
C. Matrix Reports
 
D. None of the Above
 

Ans : A

You can use conditional highlighting for summary and matrix report only

A. True
 
B. False
 

Ans: A

[47] Which of the following is an automated process your organization can use to approve records in Salesforce.com?
 

A. Validation Process
 
B. Approval Process
 
C. Workflow Rules
 
D. Record Types
 

Ans : B
 

[48] Which of the following Email Template cannot be used to send a mass email?
 

A. Text
 
B. HTML with Letterhead
 
C. Custom HTML
 
D. Visualforce
 

Ans : D


[49] Which of the following object does not support the Business process?
 

A. Lead
 
B. Account
 
C. Opportunity
 
D. Case
 
E. Solution
 

Ans : B

Which of the following does not need business process?
 

a. Leads
b. Opportunities
c. Contacts
d. Cases

Ans : c

[50] In which of the following edition you can create a Managed Package?
 

A. Professional Edition
 
B. Full Test Sandbox
 
C. Developer Edition
 
D. Unlimited Edition
 
E. Enterprise Edition
 

Ans : C

[51] Can a user restrict access with the help of the sharing rules?
 

A. Yes
 
B. No
 

Ans : B

[52] Is it possible for users to override their own forecasts and forecasts for users below them in the forecast hierarchy?
 

A. Yes
 
B. No
 

Ans : A
 

[53] With sharing rules one can make automatic exceptions to the organization-wide default for defined sets of users.
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A
 

[54] An opportunity that reaches the threshold with 80% probability will trigger additional alerts if the
probability subsequently goes higher to 85%.
 

A. Yes
 
B. No
 
C. Depends on the Settings

Ans : B
 

[55] Which of the following types of packages can be upgraded?
 

A. Managed Packages
 
B. Unmanaged Packages
 
C. Both A & B
 
D. None of the Above
 

Ans : A

[56] Which of the following feature allows you to send an email when an opportunity reaches a threshold value?
 

A. Validation Rule
 
B. Big Deal Alert
 
C. Opportunity Alert
 
D. Big Ticket Email
 

Ans: B
 

[57] Conditional Highlighting only applies to the first summary field column in the table?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A
 

[58] Unmanaged packages do not include locked components but can be upgraded?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : B
 

[59] Auto Response rules work on which objects?
 

A. Leads and Cases
 
B. Leads and Accounts
 
C. Accounts and Opportunity
 
D. Account and Cases
 

Ans : A
 

[60] Escalation rules only run during the business hours with which they are associated?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A
 

[61] Customizable Forecasting is a prerequisite in order to enable territory management?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A

[62] Running User concept in Dashboard allows users to view Data which normally they can not view?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A
 


[63] Can a user create his or her own Default Sales Team?
 

A. Yes
 
B. No
 

Ans : A
 

[64] How many ranges can be defined in the case of a Conditional Highlighting?
 

A. 2
 
B. 3
 
C. 4
 
D. 5
 

Ans : B

[65] When are the formula fields Re - Calculated?
 

A. Every 15 minutes
 
B. Every time they are seen
 
C. After every DML Operation
 
D. Admin can set the time of Refresh
 

Ans : B
 

[66] How do you find out that the Approval Process is edited?
 

A. Last Modified By Field
 
B. Audit trail
 
C. History Record on Approval page layout
 
D. All of the Above
 

Ans : D
 

[67] How many Solution records can be imported via Import Wizard?
 

A. 500
 
B. 5,000
 
C. 50,000
 
D. Solution Records cannot be imported via Import Wizard
 

Ans : C
 

[68] Formatting of report is maintained when it is exported via Printable View?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A
 

[69] Which one is the following is a salesforce.com definition for a Lead?
 

A. Any person, organization or company that may be interested in your products and services, not yet customers
 
B. An organization, individual or company involved with your business such as customers, competitors and partners
 
C. Any potential revenue-generating event i.e. “sales deal”
 
D. Any individual or influencer associated with an account
 

Ans : A
 


[70] If you delete an email from a case and then delete the case, you will not be able to retrieve the deleted email from the Recycle Bin

A. True
 
B. False
 

Ans : A
 

[71] On which of these areas Data Validation rules are enforced but no feedback is given to users?

A. Lead Convert
B. Record Merger
C. Web-TO-Case
D. SalesForce Mobile
E. Self Service Portal

Ans: C

[72] What should be the Advanced filter Conditions to meet the requirement “Find contacts owned by Poo that have a title of CFO,
 
functional role of CFO, or reports to the CFO?
 

1) Title equals CFO
2) Functional Role equals CFO
3) Reports To equals CFO
4) Contact Owner contains Poo

A. (1 OR 2 OR 3) AND 4
 
B. (4 AND (2 OR 3)) OR 1
 
C. (1 OR 2 OR (3 AND 4)
 
D. (1 AND (2 OR 3)) OR 4
 

Ans : A. (1 OR 2 OR 3) AND 4
 

[73] How many User records can be imported via Import Wizard?
 

A. 500
 
B. 5,000
 
C. 50,000
 
D. User Records cannot be imported via Import Wizard
 

Ans : D
 

[74] Which of the following is true about Page layouts?
 

A. Control the layout and organization of detail and edit pages
 
B. Control which fields, related lists, and custom links users see, on detail and edit pages only
 
C. Control which standard and custom buttons display on detail pages and related lists
 
D. Determine whether fields are visible, read only, or required, on detail and edit pages only
 
E. All of the Above
 

Ans : E
 

[75] To email a report to other users, the report must be in a public folder with access granted to the other users?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A
 

[76] When a field is deleted from the pagelayout, does it is also deleted from the Object?
 

A. Yes
 
B. No
 

Ans : B
 

[77] When you insert a record using the API, Do Validation rules are expected?
 

A. Yes
 
B. No
 

Ans: A
 

[78] Scheduled reports run in the time zone of the user who schedules the report.
 

A. True
 
B. False

Ans : A
 

[79] Reports show only the information you can access where as Dashboards show information which you even cannot access.
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A
 

[80] Which of the following are not controlled by the Page layouts?
 

A. Custom Fields
 
B. Sections
 
C. Related List
 
D. Custom Button
 
E. Validation Rule Error message
 

Ans : E
 

[81] If a field is visible in the search layout but hidden for certain users via the field-level security settings then which
 
of the following statement is true?
 

A. The field-level security overrides the search layout and the field will be hidden for all users
 
B. The field will still be visible in search layout to all the users
 
C. The field-level security overrides the search layout and the field will be hidden for those users
 
D. None of the above

Ans : C
 

[82] If a Report is run which returns 20,000 records then
 

A. All 20K records are displayed in the UI
 
B. First 2K records are displayed in the UI
 
C. 10 Reports each having 2K records are created
 
D. Report Fails and an error is reported
 

Ans : B

[83] On deleting a Tab from an Application ____
 

A. Deletes the Tab from Salesforce.com
 
B. Deletes the tab from that Application
 
C. Deletes that particular Object of whose Tab is deleted
 
D. All of the Above
 

Ans : B

[84] Which one is the following is a salesforce.com definition for an opportunity?
 

A. Any person, organization or company that may be interested in your products and services, not yet customers
 
B. An organization, individual or company involved with your business such as customers, competitors and partners
 
C. Any potential revenue-generating event i.e. “sales deal”
 
D. Any individual or influencer associated with an account
 

Ans : C

[85] Which of the following make a User record Unique?
 

A. Profile
 
B. Email Id
 
C. Username
 
D. Role

Ans : C
 

[86] Which of the following is NOT controlled by the Page Layout?
 

A. How detail and edit pages are organized
 
B. Field properties like visible, read-only and required
 
C. Controlling which fields, related lists, and Custom Links users sees
 
D. Page section customizations
 
E. Rollup summary

Ans : E

[87] What does the dashboard snapshot on the Home Page display?
 

A. Only the dashboard determined by the System Administrator
 
B. You cannot display a dashboard on the Home Page
 
C. The first two rows of any of your available dashboards
 
D. The first row of any available dashboards
 
E. The Complete Dashboard set by the User himself
 

Ans : D
 

[88] Which of the following can NOT be used to customize your Home Page
 

A. Company logo (Image)
 
B. Dashboard Snapshot
 
C. Custom Links
 
D. Custom Formula Field
 

Ans : D

[89] Though multiple campaigns can be influential, you can only designate one campaign as the primary campaign source on the opportunity?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A

[90] Customer Portal users can view the tags section of a page, if it is included in a page layout.
 

A. True
 
B. False

Ans : B

[91] If Custom Fiscal Years are enabled then you cannot use Standard Forecasting?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A
 

[92] It is possible for an Account to be part of multiple Territories?
 

A. Yes
 
B. No
 

Ans : A
 

[93] Case escalation rules triggered on the last modification will be reset each time a user adds an activity or sends
 
an email from the case record?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : B
 

[94] Is it possible to have Sidebar search enabled with Global Search?
 

A. Yes
 
B. No
 

Ans : B
 

[95] Is it possible to report on the converted Leads?
 

A. Yes
 
B. No
 

Ans : A
 

[96] The opportunities fields of the campaign statistics section on a campaign detail page will only be populated for the campaign
 
designated as the primary campaign source?
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A
 

[97] Case escalation rules triggered on the last modification will be reset each time a user adds a related comment to the case?
 

A. True
 
B. False

Ans : B

[98] For custom object records to appear in search results associated tab only needs to exist; the tab does not have to be visible to users.
 

A. True
 
B. False
 

Ans : A
 

[99] Will two different users get the same search results on searching for a common keyword?
 

A. Yes
 
B. No
 

Ans : B
 

[100] Are Tags searchable from standard Search component?
 

A. Yes
 
B. No
 

Ans : A